среда, 23 апреля 2014 г.

«Книги, які ми читаємо, фільми, які ми дивимося»

19 квітня 2014 р. в інформаційно-ресурсному центрі "Вікно в Америку" відбулося чергове засідання англійського розмовного клубу "Діалог" за темою «Книги, які ми читаємо, фільми, які ми дивимося», що провела новий волонтер Центру, студентка Чорноморського національного університету ім. П. Могили  Валерія Горшкова.

Під час засідання учасники обговорювали улюблені фільми та книги, переглядали короткі уривки з всесвітньо відомих американських фільмів, таких, як: «Хрещений батько», «В джазі тільки дівчата», «Втеча із Шоушенка» та ін. Також обговорили найвідоміші книги американських авторів, такі, як «Великий Гетсбі»  Френсіса Скота Фіцджеральда, «Убити пересмішника» Гарпер Лі, «451 по Фаренгейту» Рея Бредбері та ін. Під кінець засідання учасники зіграли в гру «Вгадай персонажа».


Засідання клубу було дуже насиченим і цікавим!



четверг, 17 апреля 2014 г.

“Thursday film evenings”

April, 17 we had a meeting of the “Thursday film evenings” club. Members watched and discussed the movie "The Aviator" with Leonardo DiCaprio. Leonardo Dicaprio played a role of the scandalous pilot in the bright and stylish movie, of the indisputable master of the American cinema Martin Scorsese, about life of the American multimillionaire and the adventurer Howard Hughes.


среда, 16 апреля 2014 г.

Книги які ми читаємо, фільми які ми дивимось


English for beginners

15 квітня 2014 р. відбулося чергове заняття з вивчення англійської мови в рамках проекту «English for beginners», яке проводила працівник інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку».


Слухачі вивчили тему «How to ask the information» 


вторник, 15 апреля 2014 г.

Громадська активність: право чи обов’язок

13 квітня 2014 р. в інформаційно-ресурсному центрі "Вікно в Америку" відбулося чергове засідання англійського розмовного клубу "Діалог" за темою «Громадська активність: право чи обов’язок», який провела магістрант Миколаївського національного університету ім. В. О. Сухомлинського волонтер Центру Марина Лесіна.
Під час засідання, учасники активно обговорювали схожі та відмінні напрямки громадської активності жителів США та Україні. Також учасники виразили своє ставлення до участі громади в суді присяжних, до армії, та до виборів.
Засідання пройшло дуже жваво та цікаво. Були активні дискусії та представлені  різні точки зору.



Танцюємо по-американськи

10 квітня 2014 р. в інформаційно-ресурсному центрі "Вікно в Америку"  був проведений вечір американських танців «Танцюємо по-американськи». Учасниками заходу були члени англійського розмовного клубу «Діалог», учасники проекту бібліотеки «English for beginners» та користувачі бібліотеки.
Відкрили захід учасники народного дитячого танцювального ансамблю «Джерельце» Миколаївського міського палацу творчості учнів (керівник  Ганна Макарова), які познайомили  гостей заходу з історією кантрі-стилю та станцювали ковбойський танець.
Продовжив захід викладач кафедри хореографії Миколаївського коледжу культури і мистецтв Олександр Капустін, який ввів усіх присутніх у неповторний танцювальний стиль дзажу та провів чудовий майстер-клас.  
  Далі естафету перейняли керівники школи сальси "Salsa Club Nikolaev" Ольга та Сергій Тищенки, які розповіли про історію, основні стилі та елементи одного з найпопулярніших нині танців – сальси, а потім всі охочі взяли участь у розучуванні його основних танцювальних рухів.

Також до уваги присутніх була запропонована вікторина "Що ти знаєш про танец?".



среда, 9 апреля 2014 г.

Нові надходження

В інформаційно-ресурсному Центрі "Вікно в Америку" поповнення. Посольство США в Україні надіслало нам нові ресурси для нашого Центру: книги, журнали, диски з фільмами, підручники та посібники для вивчення англійської мови, а ще ігри та брошури. Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з новими матеріалами. 







вторник, 8 апреля 2014 г.

English for beginners

8 квітня 2014 р. відбулося чергове заняття з вивчення англійської мови в рамках проекту «English for beginners», яке вела працівник інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку».


Слухачі вивчили тему «Writing A message of introduction» 




"Мотивація та натхнення"

6 квітня 2014 р. в інформаційно-ресурсному центрі "Вікно в Америку" відбулося засідання англійського розмовного клубу "Діалог" за темою "Мотивація та натхнення". Нашим лідером був волонтер Центру  Олександр Кандаков.
Під час спілкування учасники клубу дізналися про мотиваційні моделі та  існування різних теорії мотивації та їх специфіку, зокрема Теорія Мотивації по А. Маслоу, Теорія мотивації Девіда Мак Клелланда, Теорія мотивації Фредеріка Герцберга.
Засідання клубу було дуже насиченим і цікавим!




вторник, 1 апреля 2014 г.

"Весь світ театр"

30 березня 2014 р. в інформаційно-ресурсному центрі "Вікно в Америку" відбулося чергове засідання англійського розмовного клубу "Діалог" за темою «Весь світ театр», що його провела магістрант Миколаївського національного університету ім. В. О. Сухомлинського, учасниця програми FLEX та волонтер Центру Ольга Челенгірова.
Під час зустрічі  було обговорено історію виникнення театру та його різновиди,  Значну  увагу учасники приділили особливостям античного театру. Переглянувши та обговоривши короткий документальний фільм про відмінності грецького та римського театрів
Після перегляду учасники поділилися власними враженнями від відвідування вистав в різних містах та країнах,  обговорили переваги та недоліки  сучасного театру.