четверг, 29 мая 2014 г.

"English for Beginners"

27 травня 2014 р. в інформаційно-ресурсному Центрі "Вікно в Америку" відбулося останнє заняття півріччя  у рамках реалізації проекту «English for beginners», яке провела співробітник Центру Юлія Скриль. Учасники склали підсумкові тести за результатами попереднього курсу навчання.

среда, 28 мая 2014 г.

«Як подолати стрес?»

25 травня 2014 р. в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» відбулося чергове засідання розмовного клубу «Діалог», що його провела магістрант Миколаївського національного університету ім. В. О. Сухомлинського та волонтер Центру Марина Лесіна. Тема для обговорення -  «Як подолати стрес?».
Учасники розглянули поняття стресу, фактори, що їх викликають, види та фази стресів, а також кожен поділився своїм досвідом виходу з різних стресових ситуацій, як негативних, так і позитивних. Учасники грали в гру «Коло життя», переглянули та обговорили ряд відеосюжетів, в яких американські фахівці та пересічні американці діляться досвідом подолання стресів.
Учасники дійшли висновку, що справлятися зі стресовими ситуаціями досить нелегко, потрібно весь час працювати над собою, але з часом все ж таки можна досягти менших втрат власних внутрішніх ресурсів.



вторник, 20 мая 2014 г.

«Дні Європи 2014. Діалоги про цінності»

17 травня 2014 року з нагоди відзначення Днів Європи в Україні у Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гмирьова з 11.00 до 15.00 відбулася інтерактивна акція «Святкуємо День Європи разом»». Захід був організований Центром міжнародного партнерства бібліотеки під егідою Мережі центрів європейської інформації України та за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». У Миколаївській області дана ініціатива була підтримана управлінням культури, національностей та релігій, управлінням зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної діяльності та європейської інтеграції, департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму Миколаївської облдержадміністрації.

Обговорюємо документальне кіно


      У рамках відзначення Днів Європи в Україні на базі Центру міжнародного партнерства Миколаївської ОУНБ ім. О. Гмирьова, 15 травня 2014 р. було організовано перегляд та обговорення англомовного документального фільму лондонського режисера Адейємі Майкла "Содік".                                       
      У перегляді та обговоренні фільму взяли участь студенти 2 та 4 курсів Миколаївського національного університету ім. В.О.Сухомлинського – студенти факультету іноземної філології. Цей фільм не залишив байдужих, оскільки порушував питання, що стосуються: впливу вулиці на молодих людей, сімейного виховання, відносин між молодими людьми тощо.
      Учасники заходу висловили свої думки таким чином:                 
- «Людина має бути комусь потрібною, і в першу чергу своїм батькам, які мають виховувати людські цінності»;                                                          
- «Вплив вулиці на молодь, і особливо негативний, дуже значний, але сама людина має зрозуміти, коли в її житті настає цей поворотний момент, щоб не схибити»;
- «Якщо молода людина має чіткі життєві цілі перед собою, то вона має наполегливо йти до своєї мети, щоб її реалізувати, а не розмінюватись на непотрібні та негативні речі»;                                                                            
- «Дуже тяжко звикати до смерті, особливо в теперішній час».



«Міжнародний день матері»

        11 травня 2014 р. в інформаційно-ресурсному центрі "Вікно в Америку" відбулося чергове засідання англійського розмовного клубу "Діалог" за темою присвяченою до Міжнародного дня матері, яке провела волонтер Центру, студентка Чорноморського національного університету ім. П. Могили Валерія Горшкова.
  Під час засідання учасники обговорювали історію виникнення та цікаві моменти святкування Дня матері в Америці. Також, учасникам було запропоновано переглянути короткий зворушливий фільм, присвячений матері та уривок документального фільму про емансипацію жінок в Америці.
     Засідання клубу було дуже насиченим і цікавим!



  

"Врятуємо довкілля"

У бібліотеці стартувала акція за збору використаних батарейок "Врятуємо довкілля", яку ініціював інформаційно-ресурсний центр "Вікно в Америку".

 ПРИЄДНУЙТЕСЬ!!!


«English for beginners»



6 травня 2014 р. в інформаційно-ресурсному Центрі "Вікно в Америку" відбулося чергове заняття у рамках реалізації проекту «English for beginners», яке провела співробітник Центру Юлія Скриль. Учасники вивчили тему "Ноw to talk about language skiils"




среда, 7 мая 2014 г.

"Весь цей джаз"

4 травня 2014 р. в інформаційно-ресурсному Центрі "Вікно в Америку" відблуося чергове засідання англійського розмовного клубу "Діалог" за темою "Весь цей джаз", яке провела магістрант Миколаївського національного університету ім. В. О. Сухомлинського, учасниця програми FLEX та волонтер Центру Ольга Челенгірова. Засідання було присвячене Міжнародному дню джазу.
Ольга допомогла учасникам поринути у 20-ті роки, знайомлячи всіх з витоками, джерелами, основними рисами та стилями джазу як музичного мистецтва.

Учасники переглянули відеоролики та поділилися враженнями від виступів відомих американських джаз виконавців, таких як Луї Армстронг, Френк Сінаттра, Біллі Холлідей, Дюк Еллінгтона та інших.
Можна з впененістю сказати, що джаз заполонив серця всіх присутніх.






воскресенье, 4 мая 2014 г.

«English for beginners»

29 квітня 2014 р. в інформаційно-ресурсному Центрі "Вікно в Америку" відбулося чергове заняття з вивчення англійської мови в рамках проекту «English for beginners», яке провела працівник інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку» Юлія Скриль.
Слухачі вивчили тему «How to say where you are in town», а також взяли участь в ігровій сесії.




Подорожуємо Національними парками США

26 квітня 2014 р. в інформаційно-ресурсному центрі "Вікно в Америку" у рамках чергового засідання англійського розмовного клубу "Діалог" відбулася зустріч з учасницею програми академічних обмінів ім. Фулбрайта 2008-2009 рр., викладачем Чорноморського державного університету ім. П. Могили Тетяною Остапчук. Тема для обговорення - "Національні парки Америки".
Учасники дізналися, що США займають третє місце в світі за величиною своєї території, яка проходить через Північноамериканський континент від Атлантичного до Тихого океану. У поєднанні з північно-західною Аляскою і тропічними Гаваями вона складає унікальний природний портрет, що складається практично з усіх відомих кліматичних зон. І все це вплинуло на формування мальовничих ландшафтів, численних історичних та архітектурних пам’яток. Зокрема, на даний час в країні функціонує 58 парків. Учасники здійснили своєрідну віртуальну подорож до найбільших парків США, таких як Грейт-Смокі-Маунтінс, Гранд-Каньйон, Йосеміті, Єллоустонський національний парк та ряду інших. Вони познайомилися з природними, кліматичними, архітектурними особливостями кожного з них.

Цікавості зустрічі додало те, що сама Тетяна побувала у деяких з них, і її розповідь не залишила нікого байдужими.