среда, 26 марта 2014 г.

Українське Фулбрайтівське Коло

25 березня 2014 р. за ініціативи директора Інституту філології, завідувача кафедри романо-германської філології Чорноморського державного університету ім. П. Могили. доктора філологічних наук Олександра Пронкевича, а також інформаційної підтримки центру "Вікно в Америку" відбулася презентація благодійної громадської організації "Українське Фулбрайтівське Коло".

 У заході взяли участь учасники міжнародних програм, викладачі та студенти провідних миколаївських вузів, які дізналися про ідею створення організації, мету її діяльності, переваг її членства.




суббота, 22 марта 2014 г.

English for beginners

18 березня 2014 р. відбулося чергове заняття з вивчення англійської мови в рамках проекту «English for beginners», яке вела працівник інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку».


Слухачі вивчили тему «Ноw to introduce your family».


четверг, 13 марта 2014 г.

"Чого хочуть жінки?"

9 березня 2014 р. в інформаційно-ресурсному центрі "Вікно в Америку" відбулося чергове засідання англійського розмовного клубу "Діалог". Захід несподівано склалася з двох частин.
Перша - це спілкування з носієм англійської мови, туристом та байкером з США Дональдом Леху, який проїздом до Одеси, відвідав Миколаїв та нашу бібліотеку. Дональд поділився своїми враженнями від подорожей країнами світу - США, Німеччиною, Швейцарією, Італією, а також містами України - Ялтою, Дніпропетровськом, Києвом, Одесою, Запоріжжям тощо.

Потім його естафету підхопив волонтер Центру Олександр Кандаков. За його допомогою учасники намагалися знайти відповідь на запитання "Чого хоче жінка?". Зокрема, присутні з`ясовували чого жінки чекають від чоловіків, які риси цінують в чоловіках найбільше, вплив жіночої емансіпації, а також переглянули та обговорили відомі епізоди та фрази з американських фільиів "Чого хочуть жінки", "Красотка", "Диявол носить Прадо", а також російських: "Службовий роман", "Москва сльозам не вірить". Учасники засідання дійшли думки, що перш за все жінки хочуть бути коханими і щасливими.



Зустріч з учасницею програми академічних обмінів iменi Фулбрайта

6 березня 2014 р. в інформаційно-ресурсному центрі "Вікно в Америку" відбулася зустріч студентів факультету іноземної філології Миколаївського національного університету ім. В. Сухомлинського з учасницею програми Fulbright 2012-2013 рр., викладачем Чорноморського державного університету ім. П. Могили Яною Задорожною за темою "Впровадження комп'ютерних технологій у вивчення та викладання англійської мови". Під час зустрічі учасникам також було презентовано можливості участі студентів миколаївських вузів у Програмі академiчних обмiнiв iменi Фулбрайта.


четверг, 6 марта 2014 г.

Говоримо про кінопремію «Оскар»

2 березня 2013 р. в інформаційно-ресурсному центрі "Вікно в Америку" відбулося чергове засідання англійського розмовного клубу "Діалог", яке провела магістрант Миколаївського національного університету ім. В. О. Сухомлинського, учасниця програми FLEX та волонтер Центру Ольга Челенгірова.
Напередодні вручення найпрестижнішої американської кінопремії «Оскар» учасники обговорили історію, основні та спеціальні номінації, правила номінування та голосування. Не обішли увагою присутні і рекорди «Оскара» та рекордсменів кінопремії. Неймовірне задоволення доставив учасникам перегляд та обговорення коротких фрагментів фільмів, номінованих на здобуття кінопремії «Оскар» у 2014 р., таких, як "American Hustle", "Philomena", "Gravity", "Her", "12 Years a Slave" та ряду інших.



Зустріч з учасницею програми Global UGRAD Ольгою Спицею

27 лютого 2014 р. в інформаційно-ресурсному центрі "Вікно в Америку" відбулася зустріч учасників англійського розмовного клубу "Діалог" та користувачів Центру з учасницею програми Global UGRAD 2010-2011 рр., випускницею інституту філології Чорноморського державного університету ім. П. Могили Ольгою Спицею за темою «Система навчання в США».

Ольга поділилася про свій шлях у програмі, зокрема, здавання іспитів, проходження співбесіди, навчанням в США, враженнями від подорожей цікавими місцями США, спілкуванням з іноземними студентами та ін.