понедельник, 15 мая 2017 г.

"Відкриті діалоги про європейські цінності" в рамках "Європейського тижня"

#EuropeanWeek


14 травня у рамках святкування Днів Європи в Україні Центр міжнародного партнерства долучився до всеукраїнської акції "Відкриті діалоги" та провів заходи європейської студії «Поліфонія культурного різноманіття». Ідея виникла під час участі співробітниці Центру Анастасії Омельченко в одноіменному тренінгу від Молодіжної організації "СТАН".

Об 11 годині найменші відвідувачі бібліотеки розпочали своє заняття із гри "Життєва мандрівка". Їм було запропоновано намалювати валізи, у які вони "склали" три найважливіші "речі" : людину, без якої вони не хочуть їхати у цю подорож, улюблене заняття та місце. Братики Артем та Гліб захотіли взяти із собою один одного, Паша -- свою маму, Поліна і Вова -- домашніх улюбленців-хом'ячків, а Тимофій -- найсильнішу людину у світі, щоб він його захищав. Цікавим виявилося те, що хоча кількість вибору цінностей для учасників була обмежена до трьох, деякі з них все одно домальовували "кишеньку для кішечки" або додатково ще "стільчик і столик", щоб теж взяти із собою. Після закінчення цієї вправи юні відвідувачі помріяли у своїх малюнках, якою вони хотіли б бачити свою Україну. Поліна зобразила двох поні (за мотивами популярного сьогодні мультфільму "Дружба -- це диво!") як Україну та Росію (у кольорах прапорів цих двох країн) та висловила надію на закінчення війни і примирення. Тимофій у своєму малюнку показав, що хоче, щоб в Україні не було зла.

О 15.30 відбулося засідання англійського розмовного клубу на тему : "Відкритий діалог про європейські цінності : сила арт-активізму", гості якого на початку зустрічі виділили десять життєвих цінностей. У ході першої вправи їх просили поетапно позбуватися якихось із них, доки не залишилося три головні. Після цього розпочалося обговорення теми європейських цінностей. Кожен охочий висловив своє розуміння цього поняття. Деякі з цінностей було обговорено окремо та проілюстровано прикладами. На цю зустріч також було запрошено гостя -- Нікіту Худякова -- співзасновника громадської організації " ART оптимісти", директора громадської організації "Миколаїв IT кластер". Маючи великий досвід у створенні мистецьких проектів, Нікіта розповів про діяльність їх організації у нашому місті. Чимало захоплюючих проектів було проведено "ART оптимістами" задля розвитку нашого громадського суспільства.  Серед них кінопроекти, різноманітні фотовиставки, театральний соціальний проект "Дім", "Культурна карта Миколаєва", тощо. Треба сказати, що думки відвідувачів розмовного клубу розділилися : частина з них насправді підтримала думку на рахунок того, що мистецькі проекти можуть бути потужним рушієм змін у суспільстві, а частина -- відмовлялася називати продемонстровані проекти мистецтвом. Реакції обох сторін були бурхливо-емоційними. 






 
















Комментариев нет:

Отправить комментарий