четверг, 13 июля 2017 г.

Зустріч з представницею Посольства США в Україні Ріджиною Стоукс



This year we are celebrating the 25th Anniversary of the U. S.- Ukraine Diplomatic Relations. Our Center supports this partnerships and offers lots of different events!

На самому початку зустрічі Ріджин розповіла трохи про себе. Наші відвідувачі дізналися, що вона є найстаршою дитиною своїх батьків, а у студентські роки вивчала літературу та історію. В Україні пані дипломатка працює уже другий раз. Вперше вона отримала роботу тут як волонтерка Корпусу миру. Ріджин також зізналася, що Україна є особливою для неї країною, адже саме тут вона зустріла свого чоловіка Ніка, який теж американський дипломат. 

За цікавими фактами її біографії послідувала коротенька презентація можливостей, які надає українцям Посольство США в Україні. Мова йшла про такі культурно-освітні програми обміну як FLEX, Fulbright, UGRAD, Summer Institutes та Professional Fellows. Ці програми розраховані на різні вікові категорії та містять у собі різні ідеї. Одна з них, наприклад, дозволяє рік повчитися у старшому класі американської школи, інша - асистувати американським учителям у викладанні української мови, наступна - написати наукову роботу, переймаючи досвід фахівців у США, а остання - місяць попрацювати у американській НГО. Головним і поєднуючим для усіх цих програм є обмін досвідом та культурами. Більше інформації про ці можливості можна знайти на офіціійному сайті Посольства США в Україні : https://ua.usembassy.gov/uk/ та на їх сторінці на Facebook : 
https://www.facebook.com/usdos.ukraine/?fref=ts .

Далі наша гостя розповіла нам про те, як саме можна стати дипломатом чи дипломаткою в Америці. Виявилося, що процедура не надто складна і цілком прозора. Для початку необхідно мати громадянство США та бути повнолітніми. Відбір здійснюється за результатами фахового тесту, який чимось схожий на наше ЗНО. Однак, підготуватися до цього тесту заздалегідь, на жаль, неможливо. Він містить у собі питання з історії Америки, культури, стратегічного планування та менеджменту. Цікаво те, що коли тебе вже взяли на посаду, потрібно постійно змагатися з іншими дипломатами, аби отримати роботу. 

У заключній частині зустрічі наші відвідувачі поставили пані Стоукс запитання. Ріджина не підтвердила інформацію з приводу того, що фінансування усіх програм обміну, які надає Посольство США в Україні, буде значно зменшено. Вона пояснила, що отримання коштів та їх розподілення є дуже складним процесом. Тим не менше, інформація про це є скоріше просто чутками і даремними хвилюваннями. На запитання про те, чи має вона якісь привілеї в Україні через те, що дипломатка, Ріджин Стоукс відповіла, що правосуддя над нею можуть чинити лише у її рідній країні. У США ж - жодних привілей немає для неї через її посаду взагалі. Коли поставили запитання про плюси і те, що їй подобається в Україні, пані Стоукс згадала про темп життя, який у нашій країні не є таким шаленим і напруженим, як у Штатах. Їй також до душі наші спільні культурні традиції і звичаї, які розповсюджені, зрозумілі і прийняті по всій території України. Ріджин виділила саме це, адже Америці це не притаманно. Коли пані Стоукс попросили описати її типовий робочий день, вона сказала, що дійсно типовий робочий день не дуже цікавий. Це переважно відповіді на електронні листи. Однак, вона неймовірно щаслива, що у її роботі мають місце і такі чудові цікаві заходи як-от наша зустріч.















Комментариев нет:

Отправить комментарий