вторник, 23 января 2018 г.

Основи академічної доброчесності та боротьби з плагіатом Тренінг


23 січня за ініціативи центру міжнародного партнерства пройшов тренінг «Основи академічної доброчесності та боротьби з плагіатом». Захід відбувся у рамках проекту «Культура академічної доброчесності: роль бібліотек», що реалізується в Україні з 2016 р. за підтримки Посольства США в Україні та Української бібліотечної асоціації.
Учасниками тренінгу були викладачі та студенти факультету менеджменту і бізнесу ВП «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв».
Під час тренінгу учасники дізналися про поняття та правові засади академічної доброчесності та плагіату, безкоштовне та комерційне програмне забезпечення для перевірки текстів на плагіат, міжнародні стилі посилання та цитування у наукових роботах, тощо.
Також вони проаналізували ряд статей з прикладами проявів корупції та плагіату в академічному середовищі, обговорили можливі шляхи боротьби з плагіатом в університетах України. Також учасники вивчили  основні положення «Кодексів честі» американських та українських університетів та спробували розробити основні положення Кодексу честі свого університету та основні заходи компанії з академічної доброчесності, які можна організувати.















Комментариев нет:

Отправить комментарий